


ליווי שינה
הרבה מדברים על שיטות שינה, זה נושא שנוי במחלוקת.
מאיזה גיל? כן לתת לבכות? לא לתת לבכות? למה בכלל צריך את זה? הם ילמדו לאט לאט ולא יצטרכו אותנו בגיל 18? הכל בסדר!...ועוד ועוד
האני מאמין בנושא הזה הוא שצריך לקחת כל מקרה לגופו תוך כדי מתן חשיבות עליונה לטובת הילד, מה הצרכים שלו ומה הצרכים של ההורים ושם למצוא את הפתרון הנכון עבור המשפחה.
מה שעובד במשפחה אחת, לא תעבוד במשפחה אחרת ולכן אני פוגשת כל משפחה ומקדישה את הזמן כדי להבין מהם אותם צרכים של המשפחה הספציפית הזאת ומה הפתרון הנכון לה ביותר.
תהליך ליווי שינה לא אומר בהכרח תהליך של למידת שינה עצמאית. יש הרבה רבדים שעליהם ניתן לעבוד בקשר לשינה.
אצלי תהליכים של לימוד שינה עצמאית מתחילים אך ורק מגיל חצי שנה ולא לפני ורק אם זה משהו שעולה כצורך בליווי מצד ההורים.
כמו כן, תהליכים המבוססים על בכי - לא בבית ספרי.
הכי חשוב בשבילי זה ללמד את ההורים לזהות את הצרכים של הילד, לספק אותם בזמן הנכון וללמוד ביחד מה עוזר לילד להיכנס לשינה בצורה הכי רגועה ונכונה כדי להשיג שינה איכותית ויעילה.
בנוסף, מאוד חשוב לי לכבד את הקצב של הילד ולקחת בחשבון את כל אותן סיטואציות שהילד עובר כמו תקופות חולי, שיניים, קפיצות התפתחות, שינויים שונים בסביבה ועוד.

עיסוי תינוקות
סדנאת עיסוי תינוקות היא הסדנא הכי מתוקה שיש.
זמן איכות של אחד לאחד, בלי הסחות דעת, רק אתם והתינוק שלכם.
מגע הכל כך נחוץ לתינוקות שלנו, דרכו לומדים להכיר זה את זה, לפתח את הביטחון העצמי של ההורה ושל הילד ולבטוח זה בזה.
העיסוי כאשר מבצעים אותו על בסיס יום יומי עשוי לשפר את פעילות מערכת העיכול ולתרום לשינה איכותית יותר.
עיסוי הוא מקור לקרבה, לאהבה, לחום ולאינטימיות ויש לו השפעה מיטיבה על הקשר המשפחתי.

פרידה מחיתולים
יש לי חיבה מיוחדת לתהליך הפרידה מהחיתולים, אפילו אם אני לא מעורבת בו מתחילתו. למעשה, אחד הדברים שהכי מספקים אותי, הוא לשחרר תהליכים שנתקעו. הורים מגיעים אליי מיואשים, ואז הכל מקבל צבע אחר.
מאוד מספק לראות את ההתקדמות בתהליכים שנתקעו מסיבות כאלה ואחרות ואז מגיעים אלי והכל מקבל צבע אחר ויוצאים מהתקיעות.
אבני היסוד של התהליך הזה הם הדרגתיות, הבנה ומודעות לגוף ולצרכים של הילד, לקיחת אחריות, שליטה עצמית ולימוד מבוסס וארוך טווח.
התהליך מורכב משלבים מוגדרים היטב. לכל שלב יש משמעות, ותוך כדי התהליך ישנה המון למידה - לא רק לגבי התהליך עצמו - אלא גם לגבי דברים שאפשר ליישם ביום יום בגידול הילדים שלנו.
תהליך מרתק!

DBL
אחד הדברים הטובים ביותר שיכולים לקרות לנו כהורים בכללי אבל כהורים של תינוקות שרק נולדו במיוחד, בין אם זה ילד ראשון או ילד רביעי, זה להבין את הצרכים שלהם ולדעת לספק את הצרכים האלו בזמן הנכון וכמה שיותר מוקדם. כלומר, להבין מה הוא מנסה להגיד לנו כאשר עוד אין לו את היכולת לתקשר אתנו מילולית.
שפת התינוקות דנסטן מלמדת אותנו להקשיב לתינוק שלנו ולזהות מה הצורך שעלינו לתת מענה ואיך.
תינוקות עד גיל 3-4 חודשים מפיקים צלילים ואליהם מתלווים תנועות גופניות (שפת גוף) המאותות לנו על צורך מסוים.
הצלילים הללו הם לא אקראיים, אלא נגרמים מרפלקסים או צורך כלשהו (לדוגמא - רפלקס היניקה או צורך להוציא גרעפס).
לדעת לזהות מתי התינוק שלנו צריך לישון, לאכול, להוציא גרעפס, חווה חוסר נוחות או כאבי בטן בגלל גזים ולדעת בדיוק מה עלינו לעשות גורמת תחושת סיפוק עצומה אצל ההורים ואצל התינוק כאחד, אנחנו מקבלים כך תינוק יותר רגוע ובטוח בעצמו ובהורים שלו ולא פחות חשוב התינוק מקבל הורים רגועים ובטוחים והלחץ ההורי כלפי הילד ובניהם כזוג יורד משמעותית.
שפת תינוקות דנסטן מבוססת על מחקר ארוך ומקיף ולכן אפשר להגיד שהיא שפה אוניברסלית, כל התינוקות בעולם ללא הבדל של גזע ומין "מדברים" את אותה השפה.
